Detail aktuality

Českolipská nemocnice dostane izolační přístroj s příslušenstvím ke zpracování testů na onemocnění COVID-19

07.10.2020 16:08

Zrychlení testování pacientů s podezřením na nákazu COVID-19 a navýšení počtu zpracovaných vzorků umožní nový izolační přístroj s příslušenstvím pro Nemocnici s Poliklinikou Česká Lípa, a. s. Ta ho dostane z výtěžku veřejné sbírky Liberecký kraj sobě! COVID-19. Celková částka za pořízení přístroje včetně příslušenství činí 343.059,20 korun včetně DPH.

„Velice mě těší celková výše příspěvků v naší veřejné sbírce, kde máme ještě bezmála dva miliony korun. Nechceme peníze šetřit na běžné výdaje, ale chceme je použít na konkrétní vybavení. Izolační přístroje pro českolipskou nemocnici urychlí zpracování vzorků. Při současné nepříliš příznivé epidemiologické situaci to vnímám jako důležitý posun k tomu, aby se co nejvíce ulehčila práce zdravotníků a lékařů, kteří mnohdy pracují o víkendech i svátcích. Jejich přístupu a zodpovědnosti si nesmírně vážím,“ uvedl hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Českolipská nemocnice obdrží konkrétně automatický izolátor nukleových kyselin ZyBio EXM3000 a izolační kit nukleových kyselin Pro EXM3000. K dodání dojde pravděpodobně již tento týden.

K poslednímu datu aktualizace, k 30. září 2020, je na účtu veřejné sbírky Libereckého kraje 1.928.617,72 korun. 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login