Detail aktuality

Chcete pomáhat? Přihlaste se na krizovém štábu. Spolu to zvládneme

27.03.2020 18:47

Již druhým týdnem zajišťuje chod kraje za probíhající koronavirové pandemie Krizový štáb Libereckého kraje. Díky němu se již podařilo kromě řady dalšího také zajistit výrobu filtrů z nanomateriálu do roušek pro nejohroženější skupinu: policisty, hasiče a zdravotníky.

„Chtěl bych poděkovat všem lidem nejen v krizovém štábu, ale i těm, kteří se starají o nemocné a zajišťují zásobování tak, aby byl všeho dostatek. Právě slovo dostatek je klíčové, protože rozhodně nemáme stále dost všech prostředků k vyšetření na koronavirus ani ochranných pomůcek,“ uvedl hejtman Martin Půta. „Kdybychom už druhý týden neorganizovali náhradní výrobu všeho potřebného, v tuto dobu už bychom některá zdravotnická zařízení dále nemohli udržet v provozu.“

Velký dík patří také firmám a organizacím, které pomáhají, kde se dá. Například firma Mocca věnovala těm, kteří pomáhají tunu sladkostí, svijanský pivovar zase poskytl dodávku nealkoholických piv, některé podniky nabízí záchranářům jídlo a kávu zdarma. 

„Odměnou může kdykoliv přispět každý, kdo bude chtít. V současné situaci je každá pomoc vítaná a potřebná,“ vyzval hejtman Půta. Hlásit se lze na telefonní lince Krizového štábu Libereckého kraje 485 226 999. O víkendu slouží od 8 do 14 hodin, v pracovním týdnu pak od 7 do 19 hodin.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login