Detail aktuality

Čtvrtá největší obec v republice má za sebou první Den s hejtmanem

26.04.2019 14:43

Více než 60 návštěv do obcí a měst podnikl hejtman Libereckého kraje v rámci Dne s hejtmanem. Ve čtvrtek 25. dubna se vypravil do Ralska, kam přijal pozvání od pana starosty Miloslava Tůmy. Program byl pestrý. Den pak zakončilo tradiční setkání hejtmana Martina Půty s občany a on-line vysílání na facebooku.

Po srdečném přivítání panem starostou Miloslavem Tůmou a paní místostarostkou Šárkou Kalvovou na ralské radnici následovalo krátké seznámení s programem a návštěva místní společnosti KV Final s.r.o., která se věnuje výrobě lisovaných, obráběných a svařovaných dílů
a jejich sestav pro automobilový průmysl. Ve stejné průmyslové zóně sídlí i společnost
DK Bohemia s.r.o. zabývající se profesionální údržbou a péčí o vstřikovací formy. „Ralsko má 2000 obyvatel a myslím, že je to jedna z těch lokalit, která se bude v budoucnosti dál rozvíjet,“ hodnotil setkání se zástupci firem hejtman Martin Půta.

Příjemným zpestřením byla prohlídka nové budovy mateřské školy v Kuřívodech a návštěva místí základní školy, kde si žáci pro návštěvu připravili hudební vystoupení a panu hejtmanovi kladli různé otázky.

Po společném obědě s ředitelkou Geoparku Ralsko paní Lenkou Mrázovou v místí školní jídelně se zástupci města společně s hejtmanem vydali na prohlídku katastrálního území Ralska. Putování zpříjemnily zajímavé zastávky v kompostárně a asanačním podniku SAP Mimoň, ve stavební
a developerské společnosti C. Bau, spol. s r.o. a v Bažantnici v Ploužnici, kde se nachází areál komerční honitby. Cestu završila prohlídka pyrotechnického muzea. „V posledních letech investujeme miliony korun do demolic objektů po sovětské armádě a čištění lokality,“ reagoval po návštěvě muzea hejtman.

Od 16.00 hodin odpovídal hejtman v obřadní místnosti Městského úřadu Ralsko na dotazy obyvatel Ralska i jeho okolí. „Nejčastěji se lidé ptali na opravu komunikací. Tou nejpalčivější je právě ta ve směru Mimoň-Kuřívody-Dolní Krupá, u které do poloviny května čekáme na nabídky. Věřím, že do konce tohoto roku pak zahájíme i práce na této komunikaci,“ informoval hejtman Martin Půta obyvatele. V debatě však přišla na řadu i témata týkající se problémů se suchem, se skládkováním odpadů či politické situace obecně. Závěr dne patřil on-line připojeným divákům, kterým hejtman Martin Půta odpovídal na dotazy a pozval je na akce, které se v měsíci květnu odehrají v Libereckém kraji. „Byl to úspěšný den. Jsem rád, že jsme pana hejtmana poznali i jinak než jen z médií,“ uzavřel návštěvu starosta Ralska Miloslav Tůma.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login