Detail aktuality

Cyklistický závod Malevil Cup se jede v sobotu 21. června

18.06.2014 17:24

Mezinárodní cyklistický závod horských kol MTB Marathon Malevil Cup se uskuteční v sobotu 21. června 2014 na trasách dlouhých 100, 65 a 40 km, které vedou na území České republiky a sousedního Saska. Nad závodem převzal záštitu hejtman Libereckého kraje Martin Půta, který společně se statutární náměstkyní Zuzanou Kocumovou také pojede trasu 40 km.

Start je tradičně na náměstí v Jablonném v Podještědí od 8:30 do 10:30 hodin podle jednotlivých kategorií. Cíl pak na Ranči Malevil v Heřmanicích v Podještědí, kde bude nejen pro závodníky, ale také příznivce a fanoušky připraven doprovodný program, například dětský koutek nebo ukázky RC modelů letadel. Na večerní bike party zahrají U2 – desire/revival a Morčata na útěku.

Tradičně dobře pořadatelsky zajištěný závod láká na tři trasy vedené po obou stranách česko-německé hranice. Skvost trati je průjezd skalními městy nad Oybinem, výzvou pak zdolání vrchařské prémie na Hvozdu (Hochwaldu), kde se tradičně rozhoduje závod. Pokud nepojedete marathon sami, přijďte sem alespoň fandit. Letos to bude dle slov pořadatelů stát za to. Prémie byla totiž přemístěna na protilehlou stranu kopce přímo pod známou výletní restauraci Hochwaldbaude. Tato změna zajistí vyšší bezpečnost závodníků, kteří se tak vyhnout místnímu „gumibahnu“, ale hlavně umožní bezproblémový přenos TV signálu na velkoplošnou obrazovku v cílovém prostoru.

Malevil Cup není jen o marathonu, ale patří široké cyklistické veřejnosti. O sobotním dopoledni budou závodit děti, jezdci na handbike, uskuteční se kvalifikační jízdy Českého poháru v cyklotrialu i již tradiční rodinná Čokojízda.

Start: náměstí Jablonné v Podještědí
8.30 hod.        A trasa 100 km
9.30 hod.        C trasa   40 km
9.35 hod.        rodinná ČOKO jízda / závod HANDBIKE
10.30 hod.      B trasa  65 km

Vyhlášení vítězů: Resort Malevil
15.30 hod.      kategorie ELITE UCI MTB marathon series 2014 / ČP marathon
16.00 hod.      kategorie HOBBY trasa C
17.30 hod.      kategorie HOBBY trasa A, B

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login