Detail aktuality

Další jednání o zajištění vlakové dopravy v regionu povede odbor dopravy krajského úřadu

09.01.2019 14:06

Kraj chce předejít případnému střetu zájmů jednatele koordinátora veřejné dopravy v kraji, rada proto včera na své schůzi odsouhlasila vypovězení příkazní smlouvy se společností KORID LK, která měla vyjednávat o zajištění vlakové dopravní obslužnosti po roce 2019.

„K podání nabídky opakovaně vyzveme všechny dopravce, kteří jsou aktivní na trhu v České republice. Pokud bychom smlouvu se společností KORID LK na zajištění drážní dopravní obslužnosti po roce 2019 neukončili, dostali bychom se do složité situace, protože by mohlo dojít ke střetu zájmů, a to mezi jednatelem společnosti KORID LK a zaměstnancem společnosti ARRIVA vlaky s r.o. Chceme jakýmkoli problémům předejít, a proto další vyjednávání povede odbor dopravy krajského úřadu,“ uvedl hejtman Martin Půta.  

Za možný střet zájmů je označováno spolupodílnictví Pavla Blažka, jednatele společnosti KORID LK, a Petra Prokeše, zaměstnance společnosti ARRIVA vlaky s r.o. ve společnosti Transport Advisory, s.r.o., kterou v roce 2011 společně založili.

Rada kraje dále rozhodla, že opětovně osloví dopravce Die Länderbahn GmbH DLB, Leo Express s.r.o., České dráhy, a.s., RegioJet, a.s. a GW Train Regio a.s. k podání nabídky v termínu do 21. ledna 2019. Vlaky by měly zajistit dopravní obslužnost po roce 2019 na trase Liberec – Turnov – Semily – Stará Paka.

S dopravcem, který podá nejvýhodnější nabídku, chce kraj uzavřít smlouvu. V případě zajištění veřejných služeb drážní osobní dopravou může objednatel uzavřít s vybraným dopravcem smlouvu přímým zadáním bez povinnosti výběrového řízení. „Tento postup je v souladu se zákonem o veřejných službách v přepravě cestujících,“ dodal hejtman Půta.

Jedinou nabídku dosud předložila společnost ARRIVA vlaky s r.o. pro celý provozní soubor a GW TR pro jediné vozidlo. Všechny doručené nabídky kraj vyhodnotí po 21. lednu 2019.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login