Detail aktuality

Delegace z Rumunska v čele s velvyslankyní navštívila Liberecký kraj

25.04.2014 14:07

Se zájmem navázat spolupráci přijela do Libereckého kraje v minulém týdnu velvyslankyně Rumunska J. E. Daniela Gitman a zástupci města Rešica. Za kraj delegaci přijali hejtman LK Martin Půta, statutární náměstkyně hejtmana Zuzana Kocumová, náměstek pro životní prostředí a zemědělství Josef Jadrný a krajská radní Ivana Hujerová.

Delegace si prohlédla Výzkumný ústav textilních strojů v Liberci, kde se zajímala zejména o spolupráci VÚTS se zahraničními regiony. Při jednání v sídle kraje pak radní Ivana Hujerová delegaci představila právě vycházející Katalog reklamních předmětů. „S paní velvyslankyní jsme se domluvily, že jí v Praze osobně navštívím, abychom projednaly spolupráci v oblasti podpory regionálních výrobků,“ doplnila radní Hujerová.

V rámci svého pobytu v Libereckém kraji delegace, v doprovodu náměstka Jadrného, ještě navštívila Lesnickou a mysliveckou expozici Správy KRNAP v Harrachově a oblast Ralska. Zde se zajímala o revitalizaci území bývalého vojenského újezdu.
Na večerním setkání se hovořilo o uzavřeném Paktu zaměstnanosti Libereckého kraje, jeho cíl delegaci osvětlil hejtman LK Martin Půta. Zmíněna byla také problematika získávání peněz z EU. V závěru jednání pozval primátor města Rešica Mihai Stepanescu představitele kraje a Statutárního města Liberec na Dny města Rešica, které se uskuteční 28. června.

Druhý den pak delegace navštívila Technickou univerzitu v Liberci, libereckou radnici a za účasti zástupců Krajské hospodářské komory ještě společnost Preciosa, a.s. v Jablonci nad Nisou. 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login