Detail aktuality

Den s hejtmanem tentokrát u Máchova jezera

28.04.2014 16:51

Hejtman LK Martin Půta pokračoval i v měsíci dubnu v pravidelném setkávání se zastupiteli obcí a měst a občany Libereckého kraje. Tentokrát zavítal do Doks. Celým dnem jej doprovázela starostka města Eva Burešová.

Po uvítání na radnici starostkou a místostarostou Karlem Kapounem absolvoval hejtman návštěvu společnosti FOL-Obal, která se zabývá výrobou a distribucí obalů a obalových materiálů. „Naše firma má 160 zaměstnanců. Měsíčně vyrobíme 800 tun polyetylénových fólií, dvě třetiny exportujeme do Německa a jednu třetinu do tuzemska,“ uvedl jednatel firmy Tomáš Mikule.
Viz také video:
http://www.youtube.com/watch?v=nXomA0ClFgc&feature=em-upload_owner

Poté následovala prohlídka areálu a budov dokského zámku, jehož majitelem je Liberecký kraj. O bezúplatném převodu této kulturní památky do vlastnictví města má krajské zastupitelstvo jednat v červnu. „Chceme, aby historický objekt sloužil turistům i místním obyvatelům. Rádi bychom, aby zde vzniklo informační centrum, Muzeum Čtyřlístku, prohlídkový okruh a později třeba knihovna,“ pochlubila se se svými plány starostka Eva Burešová.
Viz také video:
http://www.youtube.com/watch?v=p5Po-tnhe5E&list=UUkp2cNxSkgALb2i3lqO-Ypw

Na programu celodenní návštěvy v Doksech byl i Památník K. H. Máchy, hasičská zbrojnice, Muzeum Čtyřlístku, kam za první rok po otevření dorazilo téměř 30.000 lidí, a objekt kina Máj.
Viz také video:
http://www.youtube.com/watch?v=LnX6ZvIfBjI&list=UUkp2cNxSkgALb2i3lqO-Ypw

Zajímavou podívanou byla rekonstrukce lodi Máj, největší ze čtyřčlenné lodní flotily Máchova jezera. Součástí pracovního oběda se starosty okolních obcí byla prohlídka hotelu Port – Stavby roku Libereckého kraje 2013. Poté hejtman zavítal do Starých Splavů, kde se prošel po břehu jezera a navštívil zdejší hasičskou zbrojnici. Na zpáteční cestě do Doks si ještě stihl prohlédnout rekonstruovaný park s pohádkovými sochami.
Viz také video:
http://www.youtube.com/watch?v=cUr4nUaAyYU&list=UUkp2cNxSkgALb2i3lqO-Ypw

Poté se hejtman přesunul do budovy školní jídelny ZŠ K. H. Máchy, aby si prohlédl její nové prostory. Současně zde hejtmanský den zakončila více než hodinová beseda se zastupiteli a občany. Hejtman poděkoval za zajímavý program, který pro něj město připravilo. Poté občany informoval o situaci bezúplatného převodu zámku v Doksech. Při besedě se obyvatelé nejvíce zajímali o českolipskou nemocnici a dopravní obslužnost v kraji. Mezi diskutovanými tématy zazněla i tvorba nových pracovních míst. „Všechny podněty, které se týkaly, jako už tradičně, většinou dopravy, jsem si poznamenal a prostřednictvím paní starostky zajistím odpovědi,“ slíbil občanům hejtman na závěr besedy.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login