Detail aktuality

Den s hejtmanem v Jablonci

08.06.2015 14:03

Hejtman Martin Půta pokračoval ve svých návštěvách regionu a zavítal do Jablonce nad Nisou. Prohlédl si školy, jejichž zřizovatelem je Liberecký kraj, praktickou základní školu i dětský domov. Vypravil se do firmy Tedom Motory a zavítal také do České mincovny, kde bylo při té příležitosti podepsáno memorandum o spolupráci mezi Libereckým kraje, Českou mincovnou a Statutárním městem Jablonec nad Nisou. Samozřejmě se při návštěvě v Jablonci setkal i s primátorem Petrem Beitlem a dalšími zástupci vedení města, den zakončil besedou se zastupiteli a také občany.

Den zahájil hejtman Martin Půta na jablonecké radnici, kde ho přivítal primátor Petr Beitl. Pak už jeho kroky vedly do škol. Nejprve se zastavil do Gymnázia Dr. Antona Randy, kde navštívil právě probíhající maturity a prohlédl si areál, včetně přilehlého sportoviště. Sám si mohl i tak trochu zasportovat a zastřílel si z biatlonové pušky, pod dohledem trenéra Karla Soukala, otce úspěšné biatlonové reprezentantky Gabriely Soukalové.  Další zastávka hejtmana byla v ZŠ praktická, v budově bývalé mateřské školy v ulici Josef Hory. Tam se hejtman, v doprovodu radní pro školství Aleny Losové, seznámil s fungováním specializovaného pracoviště, které zajišťuje předškolní i školní vzdělávání pro děti s různými hendikepy. Diskutovalo se především o tom, že by bylo vhodné děti, které jsou v současnosti rozmístěné ve třech budovách, sestěhovat do jednoho objektu, což bude Liberecký kraj řešit ve spolupráci s městem. Podobné téma zaznělo i při návštěvě třetí ze škol, Střední uměleckoprůmyslové školy a Vyšší odborné školy na Horním náměstí v Jablonci n. N. Také zde se řešila otázka budovy, která patří městu a v níž je škola v nájmu, což pro dlouhodobý rozvoj není úplně ideální situace. 

Youtube video

Závěr dne patřil tradičně besedám. Nejprve, spolu s primátorem, pohovořili se zastupiteli města a poté debatovali s občany. Probírala se především dopravní témata, ať již plánovaná stavba silnice mezi Libercem a Jablonce, přes Kunratice nebo dlouho probíraná stavba obchvatu města. 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login