Deník hejtmana

Beseda se starosty Mikroregionu Jilemnicko

16.01.2013 16:06

Dnes dopoledne jsme v Jilemnici diskutovali se starostkami a starosty Mikroregionu Jilemnicko o rozbitých silnicích, dopravní obslužnosti nebo krajských grantech. Přijelo jich celkem 21  a mě na diskusi doprovázeli moji kolegové Zuzana Kocumová, Josef Jadrný a hlavně radní Vladimír Mastník, starosta Lomnice nad Popelkou, který zdejší region a jeho problémy dobře zná. Byla to pro mě příjemná a užitečná příležitost vidět Liberecký kraj z pohledu lidí, kteří se starají o vesnice a města a do Liberce a Prahy to mají při řešení problémů někdy až příliš daleko.

Atmosféra setkání byla výborná, a to i přesto, že se řešila složitá problematika dopravy a dopravní obslužnosti. Vladimír Mastník odpovídal trpělivě a odpovědně. Neměl to vůbec jednoduché, protože předsedou Mikroregionu Jilemnicko je další Vladimír - Richter, starosta Jilemnice a staronový zastupitel LK, který v letech 2004 – 2008  působil na postu krajského radního pro dopravu.

Starostkám a starostům jsme také představili program koalice a informovali o rozpočtu kraje na rok 2013. Z Jilemnice jsem odjížděl s dobrým pocitem, neboť jsme společně dokázali hovořit o problémech a poslouchat při tom jeden druhého.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login