Deník hejtmana

Blog Jakuba Jandy

05.08.2014 14:55

Jakub Janda rozebral Tomia Okamuru a jeho lži o válečném vyvražďování Romů. 
TO bojuje o život, preference Úsvitu stále klesají, a tak přichází čas na stále silnější a silnější prohlášení adresované té části voličů, která má jasno v tom, že za všechny jejich problémy mohou cikáni, cizinci a vůbec. 
Jedna důležitá věc je se od podobných výroků a jejich autorů distancovat. Hlavní ale bude začít řešit důvody latentního rasismu v české společnosti. Zneužívání sociálních dávek, příspěvků na bydlení a vznik lokalit kam se po setmění rozumný člověk raději nevydá, je reálný a existující problém. Tyto jevy jsou spojovány s Romy, přestože se podobně chová řada lidí z takzvané většinové společnosti. 
Jednoduchá a rychlá řešení neexistují a většinou nefungují, ale zákony, pravidla a normy chování musí platit pro všechny stejně, pracovat se musí vyplatit a měli bychom působit především na děti a mládež. Vzdělání je jedna z cest, jak umožnit alespoň některým dětem cestu z ghett a vyloučených lokalit do fungujícího světa.

http://janda.blog.ihned.cz/c1-62590760-tomio-okamura-jak-lhat-o-pamatce-romskeho-holokaustu

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login