Deník hejtmana

Chrastavsko a Frýdlantsko se konečně dočkalo oprav páteřních komunikací

03.07.2013 8:43

Původně jsem si sliboval, že během dovolené se nebudu práci a tedy ani hejtmanskému deníku věnovat ani minutu. Dnešní den ale stojí nejenom za vyjímku, ale zcela jistě také za malou oslavu. Vláda České republiky premiéra Petra Nečase dnes na svém posledním zasedání schválila dalších 547 miliónů korun do programu na obnovu majetku zničeného povodní v roce 2010 v Libereckém kraji. Za důležité považuji nejenom  85% spoluúčast státního rozpočtu při financování oprav, ale také prodloužení termínu dokončení stavebních akcí do konce roku 2015. Svoje financování tak získali opravy silnic z Chrastavy do Nové Vsi a Mníšku, z Raspenavy do Hejnic, opravy opěrných zdí v Bílém Potoce a rekonstrukce silnice z Chrastavy do Vítkova. Bohužel se to povedlo až téměř tři roky od povodně v srpnu 2010. Proč až tak pozdě? Na to by měla odpovědět předchozí krajská vláda, já se první půl roku ve funkci tomuto tématu věnoval a podařilo se…

Je to podle mě opravdu dobrá zpráva nejenom pro obyvatele Frýdlantska a Chrastavska, ale také pro kraj a jeho rozpočet. Navrhnu aby ušetřené peníze byly použity na opravy silnic v dalších oblastech kraje. A pro mě osobně dobrý pocit ze splněného slibu, který jsem loni dal našim voličům.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login