Deník hejtmana

Den otevřených dveří sídla LK se vydařil

30.05.2013 11:54

Včera jsem poprvé ve funkci hejtmana zažil Den otevřených dveří sídla Libereckého kraje. Překvapilo
mě, kolik lidí se přišlo podívat na práci členů Rady LK, úředníků a chod samotného aparátu krajského úřadu. Byly jich stovky. Největším překvapením pro mě ale bylo, že první, kdo navštívil mou kancelář, byla má třídní učitelka z páté třídy v doprovodu dětí ZŠ 28. října z Turnova.  

Největší zájem byl v budově asi o jízdu páternosterem, který se v průběhu celého dne pod tíhou cestujících několikrát zastavil. K vidění byla ale také spousta jiných věcí, jak v budově, tak mimo ní.  

Byl to den plný zábavy, atrakcí a soutěží. Odměnou malým soutěžícím byly drobné sladkosti či drobné propagační předměty Libereckého kraje. Na parkovišti krajského úřadu byly k vidění služební vozidla integrovaného záchranného systému či Celní správy ČR. Pozvání přijal také Dům dětí a mládeže Větrník Liberec, který si pro děti připravil bohatý program, např. vystoupení mažoretek. Ke zpestření náplně dne
přispěl také Český červený kříž, Coopera v podání členů Vem Camará Capoeira a taneční skupina A-Styl Liberec nebo stánek BESIP LK. Mezi atrakcemi v přilehlém parku nechyběl skákací nafukovací hrad, atrakce shoď ho a moucha. Aplaus sklidilo vystoupení psovodů z Celní správy z Heřmanic, kteří předvedli výcvik služebních psů, vyhledávání drog, zbraní a pašovaných zvířat.

Již při vstupu návštěvníci ocenili vystoupení sportovního družstva Sport Aerobic Liberec. Novinkou byl letos skautská hra, která formou stanovišť se zábavnými úkoly v každém patře budovy prováděla návštěvníky činností krajského úřadu.
 

V multimediálním sále probíhaly módní přehlídky Střední průmyslové školy textilní Liberec včetně celodenního workshopu, kde si mohly děti samy vyrobit drobný upomínkový předmět, dále prezentace měřícího systému PASCO společně s interaktivními tabulemi a sérií fyzikálních pokusů od společnosti ART Vision spol. s r.o..

Skvělé byly koncerty tří orchestrů ZUŠ Liberec, které zahrály jak melodie z oblíbených filmů, tak známá díla klasiků. 

Velký zájem také vzbudila novinka v programu – skautská hra, která zabavila stovky dětí při plnění úkolu v každém patře budovy kraje.

Zpřístupněna byla i vyhlídka ze 17. patra budovy, která skýtá nádherný pohled na široké okolí.

Rád bych poděkoval všem účinkujícím a organizátorům za přípravu a realizaci celé akce. Nevím jen, komu bych měl poděkovat za krásné počasí, které doprovázelo celý včerejší den.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login