Deník hejtmana

Dnes slavíme nejvýznamnější státní svátek

28.10.2016 14:36

Dnes slavíme nejvýznamnější státní svátek, vznik Československé republiky.
Slavíme založení státu, který v uplynulých 98 letech prožil velké dny, období budování demokracie, ale také dvě období temných diktatur, na jejichž oběti nesmíme zapomenout.
Dnes si připomínáme stát, který už neexistuje, ale je základem naší samostatnosti, národní suverenity a svobody. Máme své zakladatele, osvoboditele, budovatele a hrdiny, ale také zbabělce a zrádce. Stejně jako ostatní národy.
Je mi líto, kam až zašla atmosféra kolem letošního 28. října. Ať jej každý slaví na místě, které je jeho srdci nejbližší a způsobem, který uzná za nejvhodnější. Každý má právo na svůj názor a jeho svobodné vyjádření, ale ztratil se respekt k názorům ostatních. Rozdělování společnosti nemůže přinést dlouhodobě nic dobrého.
Dnes večer převezme na Pražském hradu Řád bílého lva generál Jaroslav Klemeš, poslední žijící parašutista československé zahraniční armády. Dnes nemohu být v Praze, ale právě jemu bych rád ve Vladislavském sále ve stoje zatleskal. 
Všechno nejlepší ke českému Dni nezávislosti.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login