Deník hejtmana

Dobrá zpráva pro Frýdlantsko: nemocnice je zachráněna

30.04.2019 12:12

Dnes ráno podepsali generální ředitel Krajské nemocnice v Liberci MUDr. Richard Lukáš a předseda představenstva EUC a.s. dohodu o prodeji a převzetí Nemocnice Frýdlant s.r.o. k 1. 7. 2019. Co napsat na úvod jiného, než že mám radost.

Radost nad tím, že se zmíněnou dohodu o dalším postupu vůbec podařilo vyjednat a že se v tom ne úplně jednoduchém shluku zájmů a cílů nezapomnělo na obyvatele Frýdlantska. Krásného, ale chudého regionu se špatnou dopravní dostupností.

Krajská nemocnice a její vedení jsou pro mě zárukou toho, že zdravotní péče na tomhle trochu všemi opuštěném kousku naší země zůstane zachována. V rozsahu, které současné zdravotnictví a jeho způsob financování umožní: lékařská služba první pomoci 24 hodin denně, kvalitní následná péče, odborné ambulance a snad i pokračování v jednodenních operacích, které tam fungovaly. Následných potřebných kroků bude ještě celá řada, Liberecký kraj svůj závazek vůči KNL a obyvatelům Frýdlantska splní.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login