Deník hejtmana

Dobranov by si zasloužil vlastního starostu a zastupitelstvo

15.08.2018 17:04

V úterý jsem navštívil na pozvání Osadního výboru Dobranov, Liberecký Kraj, Czech Republic, místní části České Lípy. Jel jsem se podívat na problémy, které tam mají a promluvit o tom, jak se je pokusit společně řešit. 
Osadní výbory jsme v Hrádek nad Nisou v roce 2003 zakládali právě jako nástroj na řešení problémů v dříve samostatných vesnicích, které jsou dnes součástí města. A přes drobné obtíže fungují dodnes. Proto jsem chtěl vidět, jak to funguje někde jinde a potvrdil si skutečnost, že na spolupráci musí být vždy zájem obou stran. Aktivní místní obyvatelé jsou pro fungování každé obce to základní, ale bez podpory radnice a úředníků se úspěch nedostaví.
A v Dobranově? Prodané fotbalové hřiště, zanedbaná údržba veřejné zeleně, záměr výstavby chodníků, které město poněkud nelogicky přehazuje na kraj a taky naše krajské silnice v ne úplně ideálním stavu. A projekt rekonstrukce mostu na silnici mezi Českou Lípou a Zakupy, který do obce přenese objížďkou trasu. A trochu narušená důvěra členů osadniho výboru v ochotu radnice opravdu tyhle problémy řešit.
Za mě osobně, vesnice s 600 obyvateli jako je Dobranov by si zasloužila vlastního starostu a zastupitelstvo, kteří budou pro svoji obec a její obyvatele pracovat a starat se o ně. A jednou možná vyhrají v soutěži o vesnici roku Libereckého kraje.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login