Deník hejtmana

Jak na tom jsou silnice a aleje na Frýdlantsku?

09.10.2015 16:26

V pátek 9.října se ve Frýdlantu poprvé sešla pracovní skupina, kterou jsem jmenoval k problematice projektu Od zámku Frýdlant - k zámku Czocha. 
Cílem pracovní skupiny je najít kompromis, který umožní modernizovat silnice na Frýdlantsku, s využitím dotace v rámci společného projektu s Dolnoslezským vojvodstvím a zároveň zachová aleje jako ozdobu Frýdlantska. 
Chci poděkovat všem účastníkům jednání za přístup a slušné jednání a paní Jitce Doubnerové za moderování diskuse. Je vidět, že osobni setkání diskuzi kultivuje, protože internetové diskuze jsou plné silných slov a stanovisek, zatímco v diskuzi z očí do očí je šance lépe pochopit motivaci a cíle lidí, kteří mají odlišný názor.
V příštích dvou týdnech se členové pracovní skupiny sejdou přímo na pěti úsecích silnic a budou hledat dohodu o zachování stromů, případné náhradní výsadbě a jejím umístění. Znovu se sejdeme 26. října, opět ve Frýdlantu a budeme se bavit už nad konkrétními návrhy z jednotlivých míst.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login