Deník hejtmana

Liberec si prostor pro alternativní kulturu zaslouží

16.02.2019 20:36

Ve čtvrtek ráno jsme se sešli společně s Květou Vinklátovou a s Ondřejem Pleštilem, zástupcem spolku Kino Varšava, abychom hledali řešení, které by konečně umožnilo zahájit opravu tohoto objektu. Rozumím netrpělivosti a jistému zklamání z toho, jak dlouho se příprava opravy připravuje a jak se posouvá v čase.

Současný stav ale nezpůsobil Liberecký kraje ani nové vedení města Liberec. Za připomenutí stojí promarněná šance na dotaci z programu česko-saské preshraniční spolupráce, kde projekt neuspěl kvůli průtahům při předložení žádosti ze strany pana náměstka Korytáře. A taky 20 milionů korun v loňském rozpočtu města byla jen hra na opravu, na místě je otázka proč nebyla soutěž na dodavatele v loňském roce zahájena...
Pro mě osobně je ale hledání viniků současného stavu méně důležité, než snaha o hledání řešení, které na opravu “Varšavy” najde potřebné penize, které městu tolik chybí a přinese tolik potřebnou opravu těchto výjimečných prostor. Shodli jsme se na tom, že je potřeba jednat a jednat a jednat. A domluvit jak investičně tak provozně schůdné řešení.
Liberec si jako statisícové město podobný prostor pro alternativní kulturu rozhodně zaslouží. Ostatně o zázemí pro kulturu se starají i výrazně menší města v kraji...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login