Deník hejtmana

Liberecký kraje letos investoval do oprav silnic miliardu

13.11.2018 11:12

Kraje investují každý rok do oprav, rekonstrukcí a modernizace svých silnic miliardy korun. Liberecký kraj jen v letošním roce více než miliardu korun. Stále doháníme vnitřní dluh, tedy stav ve kterém kraje silnice v roce 2003 přebíraly...
Podpora od státu je vítaná a potřebná, v letošním roce to je pro náš kraj 163 milionů korun. Není to tedy ta hlavní část financování oprav. Ta je především v evropských dotacích a našem vlastním rozpočtu. 
Přesto považuji za nejlepší řešení pravidelný příspěvek ze SFDI, navázaný na výběr spotřební daně z prodeje paliv a minerálních olejů. Krajům by to umožnilo lepší plánování oprav a rekonstrukcí a navíc auta jezdí i po krajských a místních silnicích a vláda a kraje si ušetří každoroční hru kolem “hledání” peněz ve státním rozpočtu. 
Hledat a nenajít v 1600 miliardovém rozpočtu 4 miliardy je totiž podle mého názoru jen otázka vynaloženého úsilí. Na jaře se najdou a bude to velká sláva...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login