Deník hejtmana

Návštěva ministrů M. Stropnického a R. Brabce v Ralsku

09.04.2015 22:19

Dnes se uskutečnilo společné jednání s pány ministry Stropnickým a Brabcem na téma využití bývalého vojenského prostoru Ralsko. 
Sanace kontaminovaných území se blíží ke konci. Město Ralsko, Liberecký kraj, Vojenské lesy a statky a další partneři hledají řešení mnoha konkrétních problémů na území čtvrté největší obce v České republice.
Pokud má být území turistickým cílem, využít potenciál největší obory v zemi a ukázat lidem místa, kde se v minulosti nacházely vesnice a žili lidé, musíme začít s odstraňováním budov po sovětské armádě, které zatím tento vzácný kus přírody a neobydleného území hyzdí. Vyřešit je třeba také dopravní napojení oblasti a jeho prostupnost. Čtyřiadvacet let po odchodu sovětských vojáků je před námi spoustu práce, radost mám především z toho, že vůle k dohodě byla dnes slyšet na všech stranách stolu a oba páni ministři přislíbili svoji pomoc.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login