Deník hejtmana

Po zasedání zastupitelstva kraje....

27.08.2013 21:07

Vždycky jsem po zastupitelstvu ve zvláštním stavu, kdy se špatně usíná a člověk si přehrává, co měl a mohl říct jinak. Mám to takhle už od listopadu 2002, od prvního zastupitelstva v Hrádku nad Nisou, které jsem jako starosta řídil.
Dnes témeř pět hodin, ve kterých jsme schválili půjčku na předfinancování projektu modernizace rentgenu v České Lípě, navýšení příspěvku krajským sociálním organizacím o 13,7 milionu korun nebo vyhlášení lesnického fondu podle původních pravidel.
Na druhou stranu jsme se neproduktivně dohadovali o podpoře mateřských center v kraji, kde byla opozice až na jednoho proti nebo debatovali o strategii, která se neprojednávala. Nejvíc mě dojalo další vnitrokoaliční slovní cvičení na téma financování galerie, návrh snížit příspěvek městu od zastupitele města ukázal, že se blíží volby, ty komunální.
Návrh na odvoláni Zuzany Kocumové předložený na stůl považujeme za příliš závažný na to, aby se mu zastupitelstvo mělo věnovat. Proto jsme nepodpořili ani návrh na zařazení do programu jednání. A to naprosto respektuji právo opozice kritizovat vedení kraje a jeho kroky. Jen mi chybí jistá úroveň, kterou bych očekával.
A dnešní dopis od ředitele ZZS LK, který dříve než já dostali novináři mě vlastně ani nepřekvapuje. A takhle my si tady žijem...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login