Deník hejtmana

Pocty hejtmana výjimečným lidem

28.09.2016 19:41

Měl jsem včera večer v Galerii Lázně čest předat u příležitosti Dne české státnosti Pocty hejtmana šesti výjimečným osobnostem Libereckého kraje.

 Hrdý rodák z Hamrsek, vědec, propagátor geologie profesor František Ferry Fediuk, vytrvalá a usměvavá dáma, zakladatelka a ředitelka Hospicové péče Sv. Zdislavy Taťána Janoušková, podnikatel a filantrop, zachránce zámku ve Svijanech, patriot našeho kraje Miroslav Kučera, nesmlouvavě přímá a otevřená, žijící paměť strašného období holocaustu Marta Kottová, mimořádně skromná dáma, skvělá lékařka Ústavu chirurgie ruky Blanka Šinkorová, spisovatel a velká osobnost skautského hnutí Miloš Zapletal.

Bylo mi potěšením jménem kraje poděkovat za jejich úsilí, vytrvalost a skromnost se kterými ve svých oborech a oblastech života dosáhli mimořádných výsledků.

Lidí, kteří by si zasloužili poděkovat žije v našem kraji samozřejmě mnohem více. Chci proto poděkovat za všech 27 nominací, které veřejnost předložila. Provést výběr posledních šesti jmen je vždy mimořádně těžké. Snad se nám to při jedenáctých poctách povedlo. Věřím, že tradice udělování Poct hejtmana bude pokračovat i v dalším volebním období.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login