Deník hejtmana

Porada se starosty nad pitnou vodou

08.02.2022 0:00

Dnes proběhlo na krajském úřadě první jednání o projektech, které v příštích letech musí vzniknout, aby vylepšily zásobování pitnou vodou v tzv. 1. zatěžovacím stupni v okolí dolu Turów. Se starosty měst, obcí Mikroregionu Frýdlantsko a zástupci Severočeské a Frýdlantské vodárenské společnosti jsme společně s radním Václavem Židkem hovořili o výstavbě vodovodů a propojení vodárenských soustav, které je budou zásobovat.

Jednali jsme také o monitorování stavu budov v nejbližším okolí dolu, které se zavázal organizovat Liberecký kraj. Dobudování a provoz monitorovací sítě na měření hluku, prašnosti, poklesu terénu a podzemních vod bude zajišťovat Ministerstvo životního prostředí. Stav konkrétních vodohospodářských projektů a návrh programu na jejich podporu z peněz získaných v rámci Fondu Turów ČR-PL, na který polská strana na základě mezivládní dohody již poslala 35 milionů EUR, předložíme krajskému zastupitelstvu do konce března.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login