Deník hejtmana

Projekt modernizace krajské nemocnice pokračuje

24.05.2016 12:04

Projekt modernizace Krajské nemocnice Liberec bude pokračovat veřejnou architektonickou soutěží. Do zadání podmínek soutěže se podle mého názoru musí promítnout názor památkářů, proto se zítra odpoledne sejdeme s ředitelem NPÚ, zástupci KNL a všech tří akcionářů. 
Evidentní je, že nový pavilon urgentní medicíny se postavit musí a využít k němu domy v Kristiánově ulici podle odborníků, kteří se na něm doposud podíleli, bohužel nejde. Respektuji ale pozici NPÚ, která nemůže v městské památkové zóně přihlížet demolici domů, která není dostatečně zdůvodněna.
Za veselou předvolební historku z natáčení považuji snahu pana náměstka Korytáře tvářit se, že o připravované demolici nic nevěděl a že ji dokonce zaregistroval až minulý měsíc během svého náročného pobytu v Zittau. 
Rád bych proto připomenul, že o plánované demolici domů v Kristiánově ulici informoval na dozorčí radě KNL její ředitel pan Nečesaný v prosinci 2014 a to v souvislosti s plánovaným nákupem budovy bývalé VZP pro účely KNL, kam se následně přestěhovala administrativa právě z domů v Kristiánově ulici. Pro nákup, zdůvodněný právě potřebou prostoru pro připravovanou modernizaci KNL hlasovali všichni přítomni členové dozorčí rady, včetně pana Korytáře. Ach ta paměť...

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login