Deník hejtmana

Reakce na článek „Centrum opravuje sponzor Starostů pro LK. Náhoda?“

15.08.2014 18:53

Rád bych uvedl nepřesnosti uvedené v článku na pravou míru.
Společnost BREX není sponzorem Starostů pro Liberecký kraj. Seznam sponzorů je možné najít na webu SLK, který je součástí schválené výroční zprávy za rok 2012. Starostové pro Liberecký kraj používají transparentní účet, kde jsou v reálném čase vidět veškeré platby.
Společnost BREX opravuje havarijní stav na základě rozhodnutí mimořádné Rady kraje 21.7.2014. Na jednání jsem nebyl přítomen, stejně tak jako ekonomický náměstek Marek Pieter jsem čerpal řádnou dovolenou. 
Pro předložený návrh hlasovali 4 radní ze Změny pro Liberecký kraj a 3 ze Starostů pro Liberecký kraj. Mimořádná rada byla svolána na základě žádosti radní Aleny Losové (ZpLK).
Moje rozhodování je na sponzorských darech nezávislé, ostatně právě zveřejnění sponzorů je jedním z opatření, jak mít financování stran pod kontrolou. Politické hnutí SLK se nikdy za své sponzory nestydělo a své financování neskrývá za jiné subjekty, například neziskové organizace.  

http://liberecky.denik.cz/zpravy_region/centrum-opravuje-sponzor-starostu-pro-lk-nahoda-20140815.html

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login