Deník hejtmana

Sdílená kola do města patří

12.04.2018 10:33

Růžová kola můžete v posledních dnech najít zaparkována na různých místech v Liberci, vidět je za jízdy a taky se s nimi a na nich spoustu lidí fotí na sociální sítě. Moje rameno ještě cyklistický provoz neumožňuje, takže jsem včera tento exemplář nechal na pokoji. Ale aplikaci Rekola už jsem si nainstaloval a první letošní svezení na kole se snad blíží.
Do stotisícového města podle mého názoru sdílená kola patří. Liberec je v tomhle směru jiný než třeba Hradec Králové, ale spíš jde o nalezení funkčního systému s ohlédnutím na ty kopce. Náklady na projekt a využití kol nechť vyhodnotí zastupitelé města po zkušebním provozu. Připomínek a návrhů na úpravu bude, jak jsem pochopil, celkem dost.
Jako doplněk veřejné dopravy mě to vůbec neuráží. Je to ale jen jedna její malá část a věřím, že v téhle oblasti bude po komunálních volbách větší vůle ke spolupráci mezi Libereckým krajem a městem.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login