Deník hejtmana

Slavnostního setkání na Pražském hradě se dnes zúčastním

28.10.2013 15:40

Slavnostního setkání u příležitosti 95. výročí vzniku Československa na Pražském hradě dnes večer se jako hejtman Libereckého kraje zúčastním. 
Nechci být v tento významný den součástí politizace oslavy výročí vzniku naší republiky ani jejího zneužívání pro výhody jednotlivců a vybraných politických stran. Dnes večer budou oceněni také vyjímeční lidé, kteří prokázali vysokou míru osobní statečnosti a odvahy a byli připraveni za naši zemi položit svoje životy. Svou účástí jim chci prokázat úctu a poděkovat jim za jejich příkladné počínání.
Svoji účastí chci také poděkovat všem, kteří bojovali o vznik samostatného státu, usilovali o jeho demokratický charakter, položili své životy za naši svobodu na bojištích obou světových válek, nevzdali se ani v 50. ani v 70. letech a pomohli tak k návratu demokracie do naší země po roce 1989. Nejvýznamější český státní svátek je pro mě také příležitostí, jak se veřejně přihlásit k odkazu Tomáše Gariqua Masaryka, Václava Havla a k základním principům, na kterých je naše země založena, jako je svoboda, lidská práva a parlamentní demokracie.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login