Deník hejtmana

Splněný slib starostkám Bulovky a Krásného Lesa

25.09.2018 15:16

V pátek jsem splnil jeden starý slib, který jsem dal starostkám Bulovky a Krásného Lesa.
Byl jsem se podívat skoro na “konec světa” na Frýdlantsku. Slíbil jsem jim už když začínal projekt Od zámku Frýdlant po zámek Czocha, že se podívám také na ty jejich silnice, které patří kraji a nejsou v úplně ideálním stavu.
A byla to taky dobrá příležitost probrat další témata, která malé obce zajímají a někdy trápí. Třeba financování školství, dostupnost veřejných služeb nebo rostoucí papírování. A viděl jsem opravené školy a školky, nebo obecní úřad v Bulovce, hřiště a hasičarny a dost opravených domů a slyšel spoustu nápadů, jak život lidí v malých obcích zlepšit.
Potkal jsem dvě dámy, které se o svoje vesnice starají co jim síly stačí a neztrácejí u toho potřebný úsměv na tváři a jsou pyšné na lidi, kteří se v jejich obcích o něco snaží.
Osvěžující návštěva, malé obce jsou podle mého názoru předností české veřejné správy a šetřit máme ne na samosprávě, ale na centrálních úřadech.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login