Deník hejtmana

Teror ve Francii

08.01.2015 9:57

Výzvy k venčení prasat a psů u mešit, výzvy k bojkotu kebabů a muslimských obchodů zastírají základní problém, který budeme muset řešit.
Budeme muset umět rozlišovat mezi těmi, kteří chtějí respektovat naše zákony, pravidla a kulturní zvyky, využívat výhod a ochranu naší společnosti a těmi, kteří chtějí naši toleranci a demokracii využít jen k prosazení svých cílů a žádnou toleranci a milosrdenství pro nás nachystané nemají. Ti co chtějí fungovat podle islámského práva a domnívají se, že nám tento systém vnutí, měli by žít tam, kde má tohle právo kořeny.

To co se stalo v Paříži je válka. Brutální poprava novinářů. Trest za svobodu slova, která je jedním ze základů fungování naší společnosti.

Je to válka, kterou se fanatici a extremisté zneužívající islám, korán a proroka, budou snažit přenést na naši půdu, do našich měst, prostě do Evropy. Budou se snažit nás zastrašit a šokovat brutalitou, kterou jsme zatím sledovali jenom na dálku. Brutalitou, které nerozumíme a odmítáme ji. 

Jsem přesvědčen o tom, že většina muslimů ve Francii tento čin odsuzuje stejně jako my. Nenechme se zmást, tohle nebyl čin lidí jiného vyznání, národnosti ani rasy. Tohle byla akce dobře organizovaných, vyzbrojených a všeho schopných extremistů. Pokud bude odvetou za podobné činy a akce kolektivní vina pro cizince a lidi jiného vyznání, bude to začátek konce našeho světa. 

zpravy.idnes.cz/rozhovor-s-brzybohatym-o-utoku-ve-francii-fjc-/zahranicni.aspx?c=A150107_144219_zahranicni_zt

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login