Deník hejtmana

V politice občas přijdou velká osobní zklamání

03.11.2018 9:17

S postupem času a množstvím veřejně dostupných informací je víc a víc zřejmé, že na systému veřejné autobusové dopravy v Liberecký kraj parazitují lidé, kteří veřejné peníze dlouhodobě považují za svoje.

Organizovaná skupina, které se povedlo obsadit a ovlivňovat celou řadu míst v dopravních firmách, výborech, zastupitelstvech a bohužel také přímo ve vedení kraje. Bývalý pan radní a zastupitel Mastník a jeho role v celé kause je pro mě velké osobní zklamání.

Nezávislý dopravní odborník pan Vařil, dlouhodobě nominovaný komunisty do krajského výboru dopravy, je podle mnoha indícií hlavou celou skupiny. V jeho vile nad městem se domlouvaly kroky, které měly ovládnout stovky milionů korun z autobusové příměstské a městské dopravy financované krajem a velkými městy. Jen v případě kraje jde letos o více než 300 miliónů korun z rozpočtu kraje a dalších 150 milionů korun vybraných ročně na jízdném od cestujících. A s tím související kšefty s nákupy autobusů, pohonnými hmotami a vším dalším.

Pro tuto skupinu, která zcela jistě nemá nic společného s bývalými a současnými firmami ze Semil, jsou kroky vedení Libereckého kraje směřující k založení vlastní dopravní firmy velký problém a nebezpečí. Také proto jsou lidé z této skupiny a jejich “zaměstnanci” ochotni použít veškeré prostředky, zastrašování ze strany právníků, podávání lživých trestních oznámení, jako například to pana zastupitele za KSČM Mackovíka.

Pevně věřím, že všechny druhy policie i tajné služby celou skupinu monitorují a hledají další zajímavá spojení a souvislosti mezi úředníky, politiky a lidmi v zákulisí. Dokud budu mít na vedení kraje vliv, budu činit všechny kroky nutné k zajištění nezávislosti kraje na dopravních firmách a vytvoření vlastního dopravce bez parazitů přisátých na rozpočtu kraje.

Bývalý pan kolega Mastník je pro mě velké osobní zklamání. Pan Šulc se na dopravním výboru vždy choval jako zaměstnanec pana Vařila. Jsem rád, že oba páni byli svými kluby vyměněni. Jen pana Vařila bylo nutné odvolat z výboru dopravy přes nesouhlas KSČM...

Pokud v příštích dnech nebo týdnech získám jakékoli nové informace o případném spojení dalších osob s touto skupinou, budu po řediteli krajského úřadu požadovat jejich okamžitý odchod z úřadu a v případě politiků navrhnu a budu prosazovat další personální změny ve výborech a dalších pozicích.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login