Deník hejtmana

Vystoupení prezidenta v Radě Evropy

10.10.2017 22:46

Na východní Ukrajině probíhá válka. Mezi Ukrajinou a separatisty, kteří jsou vojensky podporováni Ruskem a ruští vojáci na dovolené tam střílejí z ruských zbraní (asi taky na dovolené). V každém ukrajinském městě najdete pomník se jmény mužů a žen, kteří padli za svobodu a národní suverenitu. A když se jich zeptáte, jestli těch obětí nelitují, tak řeknou, že jsou poprvé opravdu svobodní...

Pan Zeman je president země, která má z roku 1938 hořkou zkušenost s tím, když se hledá mír pro Evropu na úkor jedné země. 
Jeho dnešní vystoupení v Radě Evropy je ukázkou právě takového přístupu. Prodat kus vlastní země někomu jinému? Popřít obětované životy? 

Takhle se nechová státník. Ani člověk, který hledá opravdová řešení konfliktu na Ukrajině. Ale snad soudruhy z okolí Miloše Zemana v Rusku pochválí. Ale možná by bylo nejlepší, kdyby tahle slova řekl pan Zeman před plným náměstím v Kyjevě, nebo jiném ukrajinském městě.

www.novinky.cz/domaci/451443-zeman-navrhl-kompenzovat-ukrajine-krym-financne-nebo-v-prirodnich-surovinach.html

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login