Deník hejtmana

Zastupitelský klub Starostů pro Liberecký kraj doporučil na funkci náměstka hejtmana Jana Svitáka

09.01.2019 9:26

V souvislosti s oznámenou rezignací Marka Pietera na funkci náměstka hejtmana, pověřeného řízením rezortu dopravy, investic a veřejných zakázek k 31. 1. 2019, proběhlo v pondělí koaliční jednání, na kterém jsme v souladu s Koaliční smlouvou mezi SLK, ANO 2011, ODS a ČSSD oznámili jméno jeho možného nástupce. Koaliční partneři náš návrh projednají v rámci svých klubů.

Klub SLK, který se včera sešel, jednomyslně z navržených kandidátů doporučil pana Jana Svitáka, nynějšího starostu Prysku. Jan Sviták je členem Dopravního výboru Libereckého kraje, předsedou Svazku obcí Novoborska a jako starosta Prysku působí více než 16 let. Prysk pod jeho vedením vyhrál soutěž Obec roku 2016. Sviták také obdržel ocenění v soutěži Svazu měst a obcí ČR o nejlepšího starostu obce do 1.000 obyvatel ve volebním období 2014-2018.

Nominace Jana Svitáka bude předložena Zastupitelstvu Libereckého kraje na jeho letošním prvním jednání dne 29. ledna 2019. „Pokud budu do funkce zvolen, rád bych navázal na úspěšné projekty svého předchůdce a dále prohloubil spolupráci s jednotlivými starosty především při přípravě oprav komunikací a dokončil projekt krajského dopravce,“ doplňuje Sviták. 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login