Deník hejtmana

Zrekonstruované novorozenecké oddělení v České Lípě

31.05.2018 15:05

Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s. má od čtvrtka otevřeno zrekonstruované novorozenecké oddělení. Jsem moc rád, že jsem tam nebyl jen "stříhat pásku", ale svou účastí jsem symbolicky uzavřel příběh, který se začal psát letos v únoru na hejtmanském benefičním plesu.

Tehdy se nám díky štědrosti dárců podařilo vybrat neuvěřitelných víc než jeden milion korun, z nichž část byla použita právě na rekonstrukci pokojů pro rodiče s dětmi v českolipské nemocnici. Nic z toho by se nestalo, nebýt velkorysého nápadu Honza Vokurka, jednatele společnosti Kitl, který se dnešního slavnostního otevření také zúčastnil. Nejen, že se rozhodl pro tyto účely věnovat celou finanční odměnu, kterou obdržel za vítězství v krajském výrobku roku, ale také se mu podařilo pro dobrou věc získat Dům Ronalda McDonalda, nadační fond, který jím darovanou částku zdvojnásobil.

Tak ještě jednou díky všem, kteři pomohli při rekonstrukci novorozeneckého oddělení českolipské nemocnice a všem budoucím maminkám tam přeju co možná nejpříjemnější a nejklidnější chvíle.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login