Detail aktuality

Desetiletou zakázku na dopravce vrací rozhodnutí předsedy ÚOHS o krok zpět

13.10.2015 8:33

Liberecký kraj obdržel Rozhodnutí předsedy Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) týkající se veřejné zakázky „Výběr dopravců pro uzavření smluv o veřejných službách v přepravě cestujících ve veřejné linkové osobní dopravě k zabezpečení stanoveného rozsahu dopravní obslužnosti Libereckého kraje pro období od roku 2014 do roku 2024“.

Předseda ÚOHS konstatoval zrušení prvoinstančního rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže z května 2014 pro nepřezkoumatelnost (nebylo odůvodněno, že postup zadavatele podstatně ovlivnil nebo mohl ovlivnit výběr nejvhodnější nabídky), na které Liberecký kraj podal v červnu 2014 rozklad pro nedostatečnou argumentaci.

Na základě podnětu Libereckého kraje se tak tendr na autobusovou dopravu vrací k novému projednání a rozhodnutí. S tímto stanoviskem se rada kraje seznámila na svém mimořádném jednání 12. října 2015. „Na rozhodnutí jsme čekali déle než rok. Délku přezkoumávání úřad zdůvodňoval složitostí zakázky. Předsedovi ÚOHS jsme proto zaslali dotaz k rozhodnutí o podaném rozkladu a jeho vyjádření jsme obdrželi 6. října. Nyní budeme čekat na další postup Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže,“ informuje o průběhu veřejné zakázky krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login