Detail aktuality

Děti z dětských domovů v Semilech a Jablonci rokovaly s hejtmanem a senátorem

23.03.2013 10:14

Dětské domovy v Semilech a Jablonci na Nisou včera navštívili hejtman Libereckého kraje Martin Půta (SLK) a senátor Jaroslav Zeman (ODS). Hejtman tak zahájil sérii návštěv a seznámení se s dětskými domovy v Libereckém kraji.

„Již před Vánoci jsme plánovali návštěvu dětských domovů, ale kvůli časové vytíženosti jsme první domovy navštívili až nyní. Postupem času bych rád navštívil všechny domovy v Libereckém kraji,“ vysvětlil hejtman.

Návštěva se nesla v předvelikonočním duchu. Děti dostaly od hejtmana a senátora do každé rodiny soubory her od firmy Detoa Albrechtice a.s. a každé dítě ještě balíček velikonočních sladkostí.

V prvním z domovů v Semilech přivítal hejtmana se senátorem ředitel domova Mojmír Hojač.

„Jsme nejmenším domovem v našem kraji a v současné době zde máme umístěno patnáct dětí,“ vysvětlil Hojač.

Hejtman a senátor si prohlédli zařízení domova a pozdravili se s dětmi. Při besedě probírali s dětmi, jak se jim daří studovat, jaké mají koníčky a zda sportují. Děti v semilském domově rádi lyžují. Jeden z chlapců je nadějným fotbalistou a nyní hraje za semilský fotbalový klub.

V Jablonci nad Nisou přivítal hejtmana a senátora ředitel domova Jan Řičář.

„V našich domovech žije v současné době dvacet čtyři dětí ve třech rodinách,“ vysvětlil ředitel.

S hejtmanem a senátorem se děti setkaly ve společenské místnosti ve vile na Pasecké ulici. Dětský domov v Jablonci nad Nisou má ještě jedno zařízení, a to na Palackého ulici.

„Většinu dětí z domovů v Jablonci a Semilech znám osobně, setkal jsem se s nimi při akcích v muzeu dřevěných hraček v Albrechticích, kam často jezdí,“ prozradil senátor Zeman, který všechny děti pozval na další velkou akci muzea, a to na Týden české hračky.

I v Jablonci nad Nisou si děti povídaly s hejtmanem a senátorem o tom, kde studují, co je baví a co by chtěly v životě dělat. Ani zde nechybělo předání dárečků a sladkostí.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login