Detail aktuality

Do Harrachova přijede Krakonoš, letos už po sedmdesáté

17.03.2016 13:30

Už po sedmdesáté pořádají v sobotu 19. března v Harrachově populární akci Příjezd Krakonoše. Do města přijede se svojí družinou a čerty. Přichystaný je bohatý program, přehlídka masek nebo pohár Česká sekyra v hodu sekyrou. Partnerem akce je Liberecký kraj a koná se pod záštitou hejtmana Martina Půty.

Začátek programu je v 10:00 hodin, kdy se mohou přijít registrovat masky na křižovatku u hotelu Karolína v Harrachově. Příjezd vládce hor je očekáván o hodinu později, kdy se v průvodu s velbloudem, mažoretkami, čerty a průvodem masek vydá z nádvoří sklárny ke stadionu u dolní stanice lanové dráhy. Tam se mohou návštěvníci těšit na bohatý doprovodný program.

Vystoupí kapely Marta a Rasputin, folklorní soubor Špindleráček, mažoretky a také mužoreti Art-rosa z Hořic. V průběhu odpoledne pořadatelé vyhlásí soutěž o nejlepší masku, uskuteční se dražba skautské pomlázky a známý bude také nejlepší vrhač sekyr. V 17.30 hodin zakončí celou slavnost šermířsko – ohňové vystoupení.

Vstupné je zdarma. Řidiči by měli počítat s uzavřením průjezdu města v době konání průvodu, v čase mezi 11:00 – 12:00 hodinou.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login