Detail aktuality

Do Německa i Polska jen s negativním testem, kraj spouští odběrové místo i v Harrachově

26.02.2021 15:30

Spolková republika Německo i Polská republika vyžadují při přechodu hranic z České republiky negativní test na covid-19. Společnost SMRŽO – MEDIC v současné době již provozuje odběrové místo v Hrádku nad Nisou. Od pondělí 1. března své služby rozšíří i na hraničním přechodu v Harrachově. Odběry antigenních testů budou fungovat stejně jako v Hrádku v režimu od pondělí do pátku od 6 do 22 hodin. Na odběr je stále nutné se rezervovat online prostřednictvím systému Reservanto.

„Jelikož opatření na hranicích zpřísňuje i Polsko, chtěli jsme na aktuální situaci adekvátně zareagovat, a proto od pondělí 1. března zprovozníme odběrové místo v Harrachově. Chtěl bych za to poděkovat firmě SMRŽO – MEDIC a také jablonecké nemocnici. Samozřejmě nesmíme zapomenout ani na výraznou pomoc Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje, který zajistí kontejnery a stan,“ uvedl hejtman Martin Půta.      

Pokud by se podmínky pro přechod hranic do Německa změnily, Liberecký kraj prozatím odběrové místo v Hrádku nad Nisou rušit nehodlá. Místo by sloužilo řidičům kamionů, kteří odtamtud míří do Polska.

Telefonní kontakt na odběrové místo a pro zprávu o výsledcích zůstává stejné, a to 776 822 283. Další informace jsou k dispozici na: www.smrzomedic.cz.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login