Detail aktuality

Domov Sluneční dvůr se přestěhuje z Jestřebí do České Lípy

05.06.2019 16:07

Domov Sluneční dvůr je příspěvková organizace zřizovaná Libereckým krajem, která poskytuje pobytové sociální služby pro ženy se sníženou soběstačností. Krajští radní včera schválili výběr zhotovitele nového objektu v katastrálním území Lada v České Lípě. Domov se tam přesune z původního místa v nedalekém Jestřebí, kde klientky již neměly vyhovující podmínky. Výstavba vyjde na 14.346.100,35 korun.

Organizace Domov Sluneční dvůr poskytuje pobytové sociální služby dospělým ženám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu zdravotního postižení, a to formou bydlení ve dvou pavilonech nebo bydlení ve skupinových bytech. Domov Sluneční dvůr se stará o ženy od 27 do 80 let věku. V současnosti je to zhruba 50 klientek.

Objekt sociální péče v katastrálním území Lada v České Lípě vyroste do tvaru písmene L. V budově vznikne domácnost pro 6 osob vyžadujících pomoc jednoho pracovníka. Přístup pro klientky bude zcela bezbariérový.

Nechceme nechávat lidi mimo společnost. Méně soběstačným jedincům by mělo být umožněno běžně fungovat v malých skupinách, podílet se na domácnosti. Každý je stejně jedinečný jako my ostatní,“ uvedl hejtman Martin Půta.

„Lidé se zdravotním postižením mají právo na společenský život jako většinová populace. Moc mě těší, že v rozpočtu Libereckého kraje máme peníze na to, abychom mohli v tzv. transformaci sociálních služeb úspěšně pokračovat. Dům v České Lípě bude pěkně zařízen a ženy zde budou určitě spokojené,“ dodal Pavel Svoboda, náměstek pro resort sociálních věcí. 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login