Detail aktuality

Festival Lípa Musica začne koncertem pod širým nebem, má opět významnou podporu kraje

17.08.2015 16:30

Mezinárodní hudební festival Lípa Musica zahájí netradičně již tento pátek 21. srpna venkovní koncert v saském Oybině, kde se představí ženský vokální soubor Tiburtina ensemble. Letošní 14. ročník opět významně finančně podpořil Liberecký kraj. Na jeho pořádání poskytl příspěvek ve výši 450.000 Kč. Úvodního koncertu se zúčastní také hejtman LK Martin Půta.

„Festival Lípa Musica se za 14 let své existence stal jednou z nejvýznamnějších mimopražských akcí zaměřených na klasickou hudbu. Velmi pozitivně zviditelňuje náš kraj, jeho ředitel pan Martin Prokeš i celý tým organizátorů dokázali svojí prací a nápaditou dramaturgií vybudovat této kulturní události výborné jméno,“ říká hejtman Martin Půta.

Letošní festival Lípa Musica nabídne přes dvacet koncertů renomovaných tuzemských i zahraničních interpretů, které se uskuteční od 17. září do 21. listopadu na 16 místech Libereckého a Ústeckého kraje i v saském příhraničí. V programu se představí celá řada umělců v čele s Josefem Špačkem, Markem Zvolánkem, Ivou Bittovou, bratry Ebeny, Musicou Floreu, Cappellou Marianu, Smetanovým triem či Janou Semerádovou. Chybět nebude ani program pro děti a představení mladých talentů ze ZUŠ Česká Lípa.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login