Detail aktuality

Firma Golem ve Velkých Hamrech obnovila dodávky tepla jen částečně, Liberecký kraj se snaží nalézt řešení

08.10.2020 10:07

Od pondělí 5. října přerušila firma Golem Velké Hamry dodávky tepla do škol, několika budov a do domů s pečovatelskou službou. Rychle a pružně na to reagoval Liberecký kraj, který prostřednictvím nařízení hejtmana v rámci krizového zákona přikázal společnosti dodávky tepla obnovit do středečních 18 hodin. Stalo se tak však jen zčásti. Kraj se proto nyní snaží nalézt dohodu, která by zásobování teplem ve Velkých Hamrech obnovila. 

„Situace s vytápěním ve Velkých Hamrech je dlouhodobě vyhrocená. Liberecký kraj je připraven přispět k nalezení dohody, která zabezpečí dodávku tepla bez mimořádných kroků, jakým bylo například včerejší nařízení hejtmana v rámci krizového zákona. Dnes se proto přímo u dodavatele, firmy Golem, zúčastní jednání náměstek pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek Jan Sviták. Samozřejmě budeme dál jednat s městem a dalšími stranami, které jsou v celé problematice zainteresovány. Pro mě osobně je důležité, aby tam lidé ve svých domech nebyli v zimním období bez tepla a teplé vody. Preferuji proto dohodu mezi aktéry. Situace totiž není úplně jednoznačná a černobílá,“ uvedl hejtman Martin Půta.      

Obec Velké Hamry nemá od 1. ledna loňského roku s firmou uzavřenou smlouvu. Tu původní se nepovedlo prodloužit a nejsou ani dohodnuty podmínky nové. Radnice vysoutěžila od 1. října letošního roku nového dodavatele, plánovaná plynofikace a vybudování nových plynových kotelen však firma Golem komplikuje.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login