Detail aktuality

Fotbalistům jeli na pohárový zápas fandit i krajští radní

25.08.2015 13:27

Severočeské fotbalové celky bojují o pohár evropské ligy FIFA. Slovan Liberec změřil doma síly s celkem HNK Hajduk Split, jablonecký FK vyrazil na utkání s Ajaxem do holandského Amsterodamu. V Holandsku podpořili hostující celek i někteří radní Libereckého kraje. V rámci svých dovolených vyjeli fandit jabloneckému týmu. V souvislosti se svou cestou vyvrací nařčení, že by vycestovali na fotbal na oplátku, za zištnou podporu týmů. 

„Do Holandska jsem jel fandit jako fanoušek jabloneckého fotbalového týmu,“ potvrdil člen rady kraje Marek Pieter. Ač jej pozvali zástupci fotbalového klubu, náklady na cestu si hradí ze svého. Stejně jako jeho kolegové Vladimír Mastník a Lenka Kadlecová. „Na zápas do Amsterodamu mě pozval můj přítel a on také platí všechny poplatky,“ zdůraznila Kadlecová a ohradila se tak proti některým nařčením, která se v souvislosti s cestou do Holandska, na adresu radních, objevila. Také Vladimír Mastník si soukromou cestu, kterou podnikl v rámci své dovolené, financuje z vlastních prostředků.

Kvůli nařčení z přijímání výhody prostřednictvím proplacení cesty, předloží všichni tři radní v úterý 25. srpna své účty za soukromou cestu vedení a hejtmanovi Libereckého kraje. „Všichni tři měli v termínu konání fotbalového utkání řádně povolenou a předem plánovanou dovolenou,“ potvrdil hejtman Martin Půta.

Radní se chystají podpořit jablonecký tým i při dalším pohárovém zápase, který se odehraje ve čtvrtek 27. srpna od 18:00 hodin na domácím stadionu v Jablonci nad Nisou.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login