Detail aktuality

Frýdlantští dobrovolní hasiči převezmou renovovanou automobilovou stříkačku

30.01.2013 16:47

 

Starosta Frýdlantu Dan Ramzer, starosta frýdlantského SDH Zdeněk Průša a velitel JSDH Josef Šperl v pátek 1. února v 17 hodin v hasičské zbrojnici ve Frýdlantě slavnostně převezmou do užívání vozidlo TATRA 815 CAS32.

Cisternová automobilová stříkačka CAS32 T - typ 3530, je speciální vozidlo uzpůsobené k rychlému zásahu při hašení požárů vysoce hořlavých látek i v místě s nedostatkem vody. Vozidlo se řadí mezi těžké cisterny určené k zásahu vodou i pěnou.

 „Vozidlo bylo městem zakoupeno v roce 1990 od firmy THT Polička. Do roku  2012  cisterna neprošla žádnou větší opravou a vlivem opotřebení již byla na hranici použitelnosti. V loňském roce  jsme dostali z Požárního fondu LK na renovaci dotaci jeden milión korun a zbylé peněžní prostředky v hodnotě 750 tisíc věnovalo z rozpočtu město Frýdlant,“ uvedl na vysvětlenou Josef Šperl.

Vozidlo CAS32 T815 prošlo podle něj kompletní generální opravou podvozku a nástavby. Nástavba je zhotovena z AL profilů a nádrž je profilovaná, kovová s větším obsahem vody. Do vozidla byla také instalovaná 60-ti metrová hadice pro rychlý zásah. Kompletní generální opravu provedla firma ANZA Chlumec nad Cidlinou.

Slavnostního předání se zúčastní představitelé Libereckého kraje hejtman Martin Půta a jeho náměstek Marek Pieter, ředitel HZS Libereckého kraje Roman Hlinovský, starosta SDH LK, zástupci okolních dobrovolných sboru, složek IZS a další hosté.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login