Detail aktuality
Grand Restaurant Festival se koná i na Liberecku
Po úspěšném třetím ročníku, který navštívilo přes 22 000 hostů, se gastronomický festival rozšiřuje do celé České republiky, účastní se jej více restaurací a prodlužuje se doba konání festivalu: 15. 1. - 28. 2. 2013.
Grand Restaurant Festival, nad kterým v Libereckém kraji převzal záštitu hejtman LK Martin Půta, se koná v restauracích Bílý mlýn a Domov v Liberci a v hotelu U Pokovy v Jitravě u Rynoltic.
„Všechny tři ceněné restaurace patřící mezi stovku nejlepších v České republice se pokusím navštívit,“ prozradil hejtman.
Akce probíhá přímo v interiérech vybraných TOP 100 podniků z publikace Maurerův výběr Grand Restaurant. Lidé mohou ochutnat luxusní delikatesy za zvýhodněné ceny.
Moje propagace lokálních surovin, biopotravin a ekologických farem, které spolupracují s festivalovými podniky. Těšit se můžete na speciální „Mňam balíčky“, „Mňam Busy" a "Mňam Vlaky“. Prodej degustací zahájen. Partnerem je agentura CzechTourism s projektem Czech Specials.
farmy a tradiční suroviny ve vybraných regionech. Hostům festivalu by nemělo být jedno, co si dávají do pusy. Mňam Balíčky, Busy a Vlaky navazují na nový projekt Mňam Tour (cestování za jídlem). Letos v září jsme poprvé vyjeli do Andalusie ve Španělsku a na Loiru do Francie,“ vysvětluje zakladatel ankety Grand Restaurant
Festivalové restaurace v Libereckém kraji:
Bílý Mlýn – Liberec
Festivalová nabídka jídel:
Mistrovský kousek šéfkuchaře:
Špíz z daňčího hřbetu
Nejlepší jídlo od maminky:
Supreme de poulet
Farmář & tradice / Tradiční specialita:
Grilovaná panenka z Přeštických vepříků
Domov – Liberec
Mistrovský kousek šéfkuchaře:
Mousse ze zauzeného candáta, rolka z candáta na carpacciu z červené řepy, křenový sníh, balsamico gel
Nejlepší jídlo od maminky:
Variace: Hovězí lýtko pomalu pečené na víně s kořenovou zeleninou a bramborovo-smetanovým pyré; králičí maso sous-vide s povidlovou omáčkou a perníkovými lívanci
Farmář & tradice / Tradiční specialita:
Čokoládový fondant s mandlovou drobenkou a skořicovým sorbetem
Jítrava Apartmán- Hotel, U Podkovy
Mistrovský kousek šéfkuchaře:
Jehněčí roláda z krkovičky s omáčkou z hub a koňaku, plněné bramborové noky smaženou cibulkou
Nejlepší jídlo od maminky:
Filírované kuřecí stehýnko plněné jemnou fáší se smetanovo-paprikovou omáčkou, domácí houskový knedlík
Farmář & tradice / Tradiční specialita:
Glazírovaný jelení hřbet v saturejkovém jus s máslovou bramborovou kaší
Kontakt:
Dominika Vrkotová, tiskový servis
mobil: +420 606 886 103
mail: dominika@grand-restaurant.cz