Detail aktuality

Grand Restaurant Festival se koná i na Liberecku

18.01.2013 9:50

Po úspěšném třetím ročníku, který navštívilo přes 22 000 hostů, se gastronomický festival rozšiřuje do celé České republiky, účastní se jej více restaurací a prodlužuje se doba konání festivalu: 15. 1. - 28. 2. 2013.

Grand Restaurant Festival, nad kterým  v Libereckém kraji převzal záštitu hejtman LK Martin Půta, se koná v restauracích Bílý mlýn a Domov v Liberci a v hotelu U Pokovy v Jitravě u Rynoltic.

„Všechny tři ceněné restaurace patřící mezi stovku nejlepších v České republice se pokusím navštívit,“ prozradil hejtman.

Akce probíhá přímo v interiérech vybraných TOP 100 podniků z publikace Maurerův výběr Grand Restaurant. Lidé mohou ochutnat luxusní delikatesy za zvýhodněné ceny.

Motto:„Nejezte blbě!“.Novinkou tohoto unikátního gastronomického svátku je propagace lokálních surovin, biopotravin a ekologických farem, které spolupracují s festivalovými podniky. Těšit se můžete na speciální „Mňam balíčky“, „Mňam Busy" a "Mňam Vlaky“. Prodej degustací zahájen. Partnerem je agentura CzechTourism s projektem Czech Specials.

Jedná se již o IV. ročník této ojedinělé gastronomické akce, kterou pořádají organizátoři úspěšného projektu PRAGUE FOOD FESTIVAL. „Myšlenkou festivalu je umožnit komukoliv, kdo má zájem o kvalitní gastronomii, aby navštívil nejlepší a zároveň leckdy dražší podniky této země a to za symbolické ceny. Chceme prezentovat nejenom kvalitní restaurace, ale takéfarmy a tradiční suroviny ve vybraných regionech. Hostům festivalu by nemělo být jedno, co si dávají do pusy. Mňam Balíčky, Busy a Vlaky navazují na nový projekt Mňam Tour (cestování za jídlem). Letos v září jsme poprvé vyjeli do Andalusie ve Španělsku a na Loiru do Francie,“ vysvětluje zakladatel ankety Grand RestaurantPavel Maurer.

Festivalové restaurace v Libereckém kraji:

Bílý Mlýn – Liberec

Festivalová nabídka jídel:

Mistrovský kousek šéfkuchaře:

Špíz z daňčího hřbetu

Nejlepší jídlo od maminky:

Supreme de poulet

Farmář & tradice / Tradiční specialita:

Grilovaná panenka z Přeštických vepříků

 

Domov – Liberec

Mistrovský kousek šéfkuchaře:

Mousse ze zauzeného candáta, rolka z candáta na carpacciu z červené řepy, křenový sníh, balsamico gel

Nejlepší jídlo od maminky:

Variace: Hovězí lýtko pomalu pečené na víně s kořenovou zeleninou a bramborovo-smetanovým pyré; králičí maso sous-vide s povidlovou omáčkou a perníkovými lívanci

Farmář & tradice / Tradiční specialita:

Čokoládový fondant s mandlovou drobenkou a skořicovým sorbetem

 

Jítrava Apartmán- Hotel, U Podkovy

Mistrovský kousek šéfkuchaře:

Jehněčí roláda z krkovičky s omáčkou z hub a koňaku, plněné bramborové noky smaženou cibulkou

Nejlepší jídlo od maminky:

Filírované kuřecí stehýnko plněné jemnou fáší se smetanovo-paprikovou omáčkou, domácí houskový knedlík

Farmář & tradice / Tradiční specialita:

Glazírovaný jelení hřbet v saturejkovém jus s máslovou bramborovou kaší

 

Kontakt:
Dominika Vrkotová, tiskový servis
mobil: +420 606 886 103
mail: dominika@grand-restaurant.cz
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login