Detail aktuality

Hasiči ve Višňové pokřtili zásahové vozidlo šampaňským

30.06.2014 8:26

Rok se sešel s rokem a dobrovolní hasiči SDH Višňová pořádají v okolí hasičské zbrojnice ve Višňové 6. ročník hasičské soutěže O zlatou povodňovou lopatu.

Letošní ročník byl obohacen o slavnostní křest repasovaného zásahového vozidla CAS24 L101K. Vůz slavnostně pokřtili hejtman LK Martin Půta, starostka obce Vladimíra Erbanová, Richard Michna za HZS LK a Milan Čapek z firmy MIKHT Havlíčkův Brod, která vůz opravila.

„Přejme našim hasičům, aby nová cisterna stála co nejčastěji v garáži a nemuseli jsme ho zejména u povodně používat tak často,“ řekla s nadsázkou starostka s tím, že zásahová jednotka má v současnosti 18 členů ve Višňové a po pěti ještě v Předláncích a Minkovicích.

Posteskla si, že vloni museli kromě povodní hasiči vyjíždět i ke třem velkým požárům. „Žel, dva byly evidentně zapáleny žhářem, kterého jsme dosud neodhalili,“ poznamenala Vladimíra Erbanová.
Podle ní stála oprava 750 tisíc Kč.„Z dotačního fondu věnoval kraj 450 tisíc Kč,“ doplnil hejtman, který zároveň připomněl, že Zastupitelstvo Libereckého kraje nedávno schválilo strategii podpory požární ochrany v LK 2014 – 2016 s výhledem do roku 2020.
„Znamená to mimo jiné, že na podporu dobrovolných hasičů poputuje každý rok 15 miliónů korun,“ řekl Martin Půta.

 Velitel HZS LK v Raspenavě Josef Hanzl řekl, že po dvaceti letech existence raspenavského výjezdního místa může potvrdit, že spolupráce s višňovskými hasiči je na špičkové úrovni.
Totéž zdůraznil Richard Michna koordinátor a metodik IZS a služeb HZS LK.
„Výcvik zde vždy probíhá bezchybně,“ doplnil.

Následoval slavnostní výjezd houkajícího a blikajícího vozu, křest šampaňským, přípitek, potlesk a pak už se všichni vrhli do soutěžení O zlatou povodňovou lopatu.

Více na: http://www.sdhvisnova.cz/

                                                           

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login