Detail aktuality

Hejtman a primátor podepsali smlouvu o převodu Sluníčka a Větrníku

14.07.2016 15:53

Smlouvu o převodu Dětského centra Sluníčko a Domu dětí a mládeže Větrník v Liberci podepsali ve středu 13. července hejtman Libereckého kraje Martin Půta a primátor statutárního města Liberec Tibor Batthyány. Svými podpisy stvrdili převod obou zařízení od 1. září 2016. Sluníčko, které dosud patřilo městu Liberci, k tomuto termínu přejde pod správu Libereckého kraje a Větrník, jehož vlastníkem je Liberecký kraj, se stane majetkem města.

Výměnu organizací již dříve schválily rady i zastupitelstva Libereckého kraje i statutárního města Liberce.

„Liberec převodem organizací ušetří na provozních výdajích za Sluníčko ročně 20 mil. Kč. Pevně věřím, že je využije na podporu dalších příspěvkových organizací,“ řekl hejtman LK Martin Půta a zdůraznil, že spolu s převodem Dětského centra Sluníčko se nepočítá s žádnými změnami, které by se dotkaly chodu zařízení. „Fungování organizace běží bez problémů a nemáme jediný důvod do něj nějakým způsobem zasahovat, stejně tak nepočítáme ani s případnými personálními změnami,“ upozornil hejtman.

V podobném duchu se vyjádřil i liberecký primátor Tibor Batthyány, který vyvrátil spekulace o rušení V-klubu, který DDM Větrník provozuje. „Naopak počítáme s rozšířením jeho nabídky. Nebylo by dobré, kdyby město pohřbilo něco, co léta funguje,“ uvedl Tibor Batthyány.  

Záměr změny zřizovatelských kompetencí vychází z funkce a územní působnosti obou příspěvkových organizací. Větrník je organizací poskytující zájmové vzdělávání především klientům z Liberce, současně je jedinou organizací tohoto druhu, kterou zřizuje Liberecký kraj. Územní působnost Sluníčka je naopak nadregionální, zejména v případě zdravotnického zařízení pro děti do 3 let (obecně označováno jako kojenecký ústav). Převod se netýká jeslí spadajících pod Dětské centrum Sluníčko, jejich provoz bude nadále zajišťovat město. 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login