Detail aktuality

Hejtman jednal se starostou Benecka o nevyhovujícím stavu krajských silnic

12.08.2014 16:00

Stav silnic III. třídy číslo 28624 a číslo 28626 v katastru obce Benecko byl hlavním tématem schůzky hejtmana Libereckého kraje Martina Půty se starostou Benecka Jaroslavem Mejsnarem. Povrch obou krajských komunikací je v havarijním stavu a obec již několik let volá po jejich opravě.

Provedení kompletních rekonstrukcí těchto silnic včetně jejich součástí a příslušenství je ale mimořádně nákladné, odhad dosahuje výše 189 mil. Kč. „V současné době probíhají projektové práce v části Benecka ve Štěpanické Lhotě. Jednání nad projektovou dokumentací k připomínkování se zástupci obce proběhne nejpozději do konce září letošního roku,“ řekl hejtman Martin Půta s tím, že přislíbil, že se schůzky osobně zúčastní.
Na závěr setkání předal starostovi Benecka dvě oranžové tabule s nápisem „Tato silnice je v majetku Libereckého kraje“, které mají upozornit právě na neopravené krajské silnice.
Starosta Benecka Jaroslav Mejsnar ocenil ochotu vedení Libereckého kraje diskutovat o opravě silnice a přivítal účast hejtmana při důležitém jednání nad projektovou dokumentací. Zároveň jej i krajského radního pro dopravu Vladimíra Mastníka pozval k návštěvě obce, aby osobně prověřili oprávněnost požadavku na opravu silnice. „Velká část veřejnosti se totiž mylně domnívá, že silnice je v majetku obce. Od toho lidé odvozují, že komunikaci má obec také opravovat. Proto budou na havarijních úsecích umístěny informační tabule poskytnuté panem hejtmanem, které jasně označí toho, kdo je zodpovědný za údržbu a opravy silnice,“ doplnil starosta Jaroslav Mejsnar.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login