Detail aktuality

Hejtman LK Martin Půta: Úspory budou i na odměnách v dozorčích radách

30.01.2013 16:49

 

S podivem jsem si přečetl článek staronového zastupitele LK Vladimíra Richtera zveřejněný na i- novinách.cz, (viz http://www.i-noviny.cz/nazor/uspory-urcite-ne-v-dozorcich-radach#comments) v němž se domnívá, že Rada Libereckého kraje nebude snižovat odměny v dozorčích radách organizací zřizovaných Libereckým krajem. Omlouvá ho jen to, že teprve včera (29. 1.) složil slib zastupitele za ODS a byl zvolen předsedou Finančního výboru Zastupitelstva LK, takže má ještě zřejmě nedostatek informací.

Opak je totiž pravdou. Odměny v dozorčích radách se sníží a stejné ve všech společnostech rozhodně nebudou.

Je škoda, že pan zastupitel Richter tak brzy zapomněl, že byl předsedou Finančního výboru ZLK i v době nedávné, kdy se odměna například v Dozorčí radě Krajské nemocnice Liberec zvyšovala z 10.000 na 30.000 Kč pro člena a z 15.000 na 50.000 pro předsedu DR nemocnice. Otázkou také je, co pan Richter dělal proto, aby nebyly odměny protizákonně vypláceny členům dozorčích rad, kteří byli zároveň uvolněnými radními. Podle mého názoru málo nebo nic.

A právě včera na 1. zasedání Zastupitelstva LK (29. 1.) navrhla Rada LK přijmout usnesení, kterým se snižuje výše odměny členu DR KNL, a.s., na 10 000 Kč měsíčně a předsedovi DR této společnosti na 15 000 Kč, vždy s účinností od 1. 2. 2013. Pro hlasovalo 32 zastupitelů (13 SLK, 10 ZpLK, 7 KSČM, 2 ODS), pan Richter nehlasoval.

Úpravy nejen odměn členů dozorčích rad, ale i odměn neuvolněných zastupitelů, členů Výborů Zastupitelstva LK a Komisí Rady LK předloží Rada Libereckého kraje na únorovém zasedání Zastupitelstva LK.

Martin Půta, hejtman Libereckého kraje (SLK)

 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login