Detail aktuality

Hejtman Martin Půta ocení osobnosti Jizerské 50 skleněnou plaketou

15.02.2017 16:37

U příležitosti jubilejního padesátého ročníku Jizerské 50 ocení hejtman Libereckého kraje Martin Půta významné osobnosti, jejichž osobní i sportovní život je úzce svázán s tímto legendárním závodem. V pátek 17. února jim u příležitosti slavnostního zahájení, které začíná v 19 hodin na stadionu v Bedřichově, předá pro tuto událost speciálně vytvořené skleněné plakety.   

Při pátečním slavnostním večeru předá hejtman plaketu Ladislavu Míkovi, který vystartoval do Jizerské padesátky celkem čtyřiačtyřicetkrát. Padesátku jel poprvé v roce 1968. Ladislav Míka patří do Klubu mistrů Jizerské 50, jehož členem se stane každý, kdo se zúčastnil minimálně 30 závodů Jizerské 50 na trati 50 km. Klub vznikl k výročí 50. Jizerské 50.

Další plaketu obdrží velvyslankyně jihoamerické republiky Peru J. E. Liliana De Olarte De Torres Muga, jako zástupce země, ve které tragicky vyhasly životy čtrnácti zakladatelů a účastníků Jizerské 50. Ti zemřeli při Expedici Peru´70, dne 31. května 1970, pod lavinou kamení a bahna na Huascaránu.

Skleněné upomínkové plakety z rukou Martina Půty převezme ještě dalších pět lyžařů, kteří závod Jizerská 50 vyhráli vícekrát a v pátek přijdou osobně zahájit víkend Jizerské 50. Jejich jména se dozvědí návštěvníci až v rámci slavnostního zahajovacího večera.  

Na plaketě, která pochází z dílny železnobrodské firmy Halama, je vyrytý znak Libereckého kraje a na bocích vepsáno Padesátá Jizerská 50 SKOL!

Liberecký kraj je partnerem tohoto mimořádného závodu v běžeckém lyžování. Jizerskou 50 podpořil jako jednu z patnácti nejvýznamnějších sportovních a společenských akcí v Libereckém kraji. S jejich organizátory jsme uzavřeli čtyřleté smlouvy s podporou 1 milion korun ročně.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login