Detail aktuality

Hejtman Martin Půta povede Euroregion Nisa další dva roky

24.04.2013 10:22

 

Předsedou české části Euroregionu Nisa (ERN) na další 2 roky byl koncem minulého týdne zvolen hejtman Libereckého kraje Martin Půta (SLK). Podařilo se mu tak obhájit pozici předsedy, kterou získal v roce 2011 po Petru Skokanovi. Pro Martina Půtu na jednání valné hromady Euroregionu Nisa hlasovalo všech 75 přítomných starostů z měst a obcí české části ERN.

 

Místopředsedy Euroregionu Nisa pro další období jsou Petr Beitl, primátor Jablonce nad Nisou (ODS), Dan Ramzer, starosta Frýdlantu (ODS), Jaromír Pekař, místostarosta Turnova (ODS), Jan Stejskal, zastupitel za město Česká Lípa (ODS) a Josef Poláček, místostarosta Varnsdorfu (ODS).

 

Valná hromada členů ERN se zabývala hospodařením české části Euroregionu „Účetní závěrka k poslednímu dni roku 2012 vykázala přebytek 270 tisíc korun. Příjmy činily necelých 10,4 milionů Kč a výdaje 10,1 milionů Kč“, uvedl Jaroslav Zámečník, jednatel Euroregionu Nisa. Členské příspěvky z rozpočtu měst, obcí a Libereckého kraje činily 2,5 mil.Kč, ostatní finance si Euroregion zajistil z dotací na projekty a poradenskou činností pro obce a města. „Největším přispěvatelem do rozpočtu Euroregionu Nisa je tedy po Evropské unii a státním rozpočtu právě město Liberec a Liberecký kraj. Dalšími v pořadí jsou Jablonec nad Nisou a Česká Lípa. Každý člen přispívá podle počtu obyvatel, a to 5 korun na hlavu,“ doplnil Jaroslav Zámečník.

 

 

„Pro rok 2013 plánujeme rozpočet Euroregionu přibližně okolo 8 milionů korun, jestli se ale podaří získat další evropské dotace, tak překročíme určitě opět desetimilionovou hranici“, konstatoval Martin Půta, předseda Euroregionu Nisa. „Kromě toho proteče přes účty Euroregionu dalších 20 milionů korun z Fondu malých projektů, které doputují jako podpora městům, obcím a dalším zájemcům na realizaci přeshraničních projektů“, doplnil Martin Půta.

 

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login