Detail aktuality

Hejtman navštíví Vesnici roku 2015 Mříčnou i další úspěšné účastníky soutěže

12.01.2016 12:20

Půl roku po vyhlášení výsledků soutěže Vesnice roku 2015 navštíví hejtman Libereckého kraje Martin Půta některé z účastnících se obcí. Ve čtvrtek 14. ledna zajede do obce Dlouhý Most, která získala cenu „Skokan roku“, dále se zastaví v Chuchelně, jíž porota přiřkla „Ocenění za rozvoj venkova“ a navštíví i vítěze, obec Mříčnou.

Hejtmana čekají ve všech třech obcích zástupci vedení zdejších obecních úřadů, kteří chtějí představit projekty zrealizované z peněz, které obce získaly v rámci soutěže. Dlouhomostečtí předvedou nově vybudované zázemí pro volnočasové aktivity, které vzniklo v nevyužívaných prostorách budovy samoobsluhy. V Chuchelně, za získanou finanční odměnu ve výši 150.000 Kč (stejnou částku dostal i Dlouhý Most), opravili oplocení zahrady u základní a mateřské školy.

Ve vítězné Mříčné čeká hejtmana širší program. Prohlédne si zdejší kostel, navštíví knihovnu a setká se s místními zaměstnanci. Nahlédne také do školy, kde si pro něj přichystaly krátký program děti. Závěr návštěvy bude patřit setkání se zastupiteli obce Mříčná.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login