Detail aktuality

Hejtman ocenil krajské reprezentanty v hasičském sportu

16.11.2016 15:56

Hasiče reprezentující Liberecký kraj na celostátních mistrovských soutěžích v požárním sportu ocenil za jejich sportovní výkony hejtman Martin Půta. K úspěchům poblahopřál sedmdesáti sportovcům z mládežnických i dospělých kategorií, mezi oceněnými nechyběla ani aktuálně nejúspěšnější dobrovolná hasička, Šárka Jiroušová z Poniklé.

„Hasičský sport dělá Libereckému kraji dlouhodobě dobré jméno a výkony všech sportovců jsou skvělé, zejména pokud si člověk uvědomí, že se hasičině věnují ti dobrovolní ve svém volném čase. Nicméně ať již oni, tak i jejich profesionální kolegové jsou pro všechna města a obce velmi důležití, a to nejen proto, že zachraňují lidské životy a majetek nás všech, ale mnohdy jsou i hybnou silou kulturního a společenského života v obcích. Za to vše jim moc děkuji,“ uvedl hejtman Martin Půta. Spolu s ním se ke gratulantům připojili i krajský ředitel Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Luděk Prudil, Vladimír Boháč za krajskou organizaci České unie sportu a Jiřina Brychcí za Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska a starostka Krajského sdružení hasičů ČMS Libereckého kraje Renata Šimíková.

Oceněna byla družstva mužů, žen, HZS LK, dorostenci, dorostenky, děti, jednotlivci: dorostenci a dorostenky v kategoriích mladší, střední a starší a závodníci FTA. V rámci předávání se také přítomní aktivní sportovci dozvěděli, že se v nadcházejících letech v České republice odehrají dva významné hasičské podniky, kde mají šanci ukázat, co dovedou. V roce 2017 se má v Praze konat hasičské mistrovství světa a o rok později se jeho hostitelským městem stane dokonce Liberec.

Seznam oceněních hasičských sportovců:

Kategorie mládež do 15 let

SDH Poniklá – okres Semily, je sborem s více jak 130letou tradicí. Tradicí je zde i práce s mládeží. Na mistrovství České republiky hry Plamen v roce 2016 v Českých Budějovicích tým obhájil svou mistrovskou pozici z roku 2015. Mladí hasiči se stali opět mistry republiky.

Tým soutěžil ve složení: Sandra Šperlová, Šárka Holubcová, Kristýna Kunertová, Lukáš Tomíček, Petr Novák, Matěj Hlůže, Vojta Holubec, Josef Krauze 

Trenéry kolektivu jsou:  Květa Kavánová, Eva a Ladislav Čurdovi.

Kategorie dorostenek

SDH Bozkov – opět okres Semily. Sbor má rovněž dlouholetou tradici v práci s mládeží. Družstvo dorostenek tvoří ostřílené hasičky, které začínaly v dětských týmech a jsou dobrým kolektivem. Při své účasti na MČR v Českých Budějovicích vybojovaly 6. místo.  Do mistrovského týmu patří: Jana Natálie Holcová, Jana Doležalová, Veronika Chlupáčová, Michaela Martínková, Alena Marková, Anna-Marie Priščáková a tým doplnily Dana Rydvalová z SDH Jesenný, Eliška Lukešová SDH Roprachtice.

Vedoucím je Karel Čermák.

Kategorie dorostenců

SDH Poniklá – okres Semily. Na MČR hry dorostu v roce 2016 v Českých Budějovicích tým obsadil 9. místo. Složení tohoto týmu: Tomáš Pírko, Patrik Šimůnek, Kryštof Hájek, Aleš Hartig,

Jiří Kučera, Matěj Hlůže, František Erlebach, Jaroslav Šmíd

Vedoucími jsou Květa Kavánová, Eva a Ladislav Čurdovi

Mládežnické kategorie dorostu – jednotlivců, se dále dělí do 3 skupin podle věku. I zde měl Liberecký kraj své zástupce na Mistrovství republiky dorostu v Českých Budějovicích.

Dorostenky mladší

Kateřina Ježková, SDH Nedaříž z okresu Semily – 14. místo ve své kategorii

Dorostenky střední

Sabina Votočková,  SDH Smržovka z okresu Jablonec nad Nisou – 10. místo ve své kategorii

Dorostenky starší

Markéta Valkounová, SDH Paceřice z okresu Liberec – 10. místo ve své kategorii

Dorostenci mladší

Tomáš Radostný – SDH Stráž nad Nisou okres Liberec – 3. místo ve své kategorii

Dorostenci střední

Jaroslav Votoček – SDH Vilémov okres Semily – 14. místo ve své kategorii

Dorostenci starší

Jiří Tomíček – SDH Martinice v Krkonoších okres Semily – 12. místo ve své kategorii

Kategorie dospělých – ženy

SDH Bozkov - ženy na MČR  v požárním sportu letos v Brně obsadily 15. místo a soutěžily v následujícím složení: Natálie Holcová, Karolína Bušková, Jana Doležalová, Veronika Chlupáčová,

Veronika Soukupová, Alena Marková, Eva Klímová, Lucie Kafková, tým doplnily Dana Rydvalová z SDH Jesenný a Eliška Lukešová SDH Roprachtice.

Trenér Karel Čermák.

Kategorie dospělých - muži

SDH Bozkov - okres Semily. Mistrovství ČR v požárním sportu 2016 v Brně 12té místo. Složení:

Jiří Lampa, Václav Hušek, Tomáš Blažek, Jaroslav Šmíd, Tomáš Kafka, Jan Lampa, Karel Čermák,  tým doplnili Aleš Hartig, Michal Papuga, Jakub Stejskal – všichni z SDH Vilémov.

Vedoucí kolektivu Karel Čermák

Liberecký kraj na Mistrovství ČR v požárním sportu reprezentovalo i družstvo Hasičského záchranného sboru ve složení: Martin Kulhavý, Jakub Menšík, Jaroslav Krejčík, Martin Kašťák, Lukáš Němec, Vladimír Novotný, Matěj Masný, Zdeněk Jirouš, Petr Bárta

Vedoucí soutěžního týmu: Pavel Štěpánek

V letošním roce se konal II. ročník Mistrovství České republiky dobrovolných hasičů v disciplínách TFA. Postup si svým umístěním v Severočeské lize vybojovali následující závodníci:

Pavel Dvořák SDH Nová Ves u Chrastavy, ve své kategorii obsadil 6. místo

Vladimír Židlický SDH Chrastava, ve své kategorii 34. místo

Jiří Brázda Brázda SDH Karlinky, 42. místo

Petr Augusta SDH Karlinky, 43. místo

Roman Mojžíš SDH Lužec, ve své kategorii 14. místo

Zvláštní ocenění

Šárka Jiroušová, která se požárnímu sportu začala věnovat před deseti lety. Její oblíbenou disciplínou je běh na 100 m s překážkami, je držitelkou řady národních. Má na svém kontě vítězství na mistrovství republiky, je opět vítězkou Českého poháru, a stálicí na světových kláních. Na MS v Ostravě se letos umístila na druhém místě s časem 16,03 s. I tento čas ale již překonala na podzimním závodě v Pískové Lhotě a její nový rekord v disciplíně 100 m s překážkami má hodnotu 15,89 s.

Je studentkou Technické univerzity Liberec. Jejím domácím sborem je dnes již několikrát zmiňovaný Sbor dobrovolných hasičů Poniklá.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login